

Maracuja


De maracuja is het gele zusje van de passievrucht. De schil is geelgroen en leerachtig. Het vruchtvlees bestaat net als bij de passievrucht en de granaatappel uit voornamelijk pitjes waaromheen een soort gelei zit. De smaak van maracuja is zoet, maar wat milder dan de passievrucht. Overigens heet een passievrucht in het Duits maracuja. Je kunt maracuja het beste op de fruitschaal bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de maracuja open en lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees staat verder heel decoratief op sorbetijs, gebak of desserts of als garnering bij vleesgerechten. Het vruchtvlees kan ook (gezeefd) verwerkt worden tot sap.
Maracuja schoonmaken
Snijd de maracuja doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Maracuja smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 221 kj (52 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 5.7 gr |
waarvan suikers | 5.7 gr |
Voedingsvezel | 3.3 gr |
Eiwit | 2.6 gr |
Zout | 0.05 mg |
Retinol act. equivalent | 63 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.12 mg |
Nicotinezuur | 1.5 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine E | 0.5 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec