Gambasalade met Elstar, munt en rucola

Ga naar:

Boodschappenlijst

10 rauw gamba's gepeld en darmkanaal verwijderd
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
klein handje munt
1 citroen
1 rode chilipeper
2 Elstar appels
1 teentje knoflook
ca. 30 g rucola

Bereidingswijze

1. Schil de appels en snijd in stukjes.  
2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. 
3. Pers het sap uit van de citroen. 
4. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd fijn. 
5. Meng de Elstar en de gamba’s met de honing, het citroensap, de knoflook, chilipeper, munt en laat 1 uur marineren.
6. Haal de gamba’s uit de marinade en verwarm de olie in de pan. Bak de gamba’s 1 minuut, schep de marinade erbij en bak nog 1 minuut mee.
7. Verdeel de rucola over 2 borden en schep het Elstar-gambamengsel erover. Serveer direct. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
300 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
31 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
22 gram
Zout
3.58 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten