


Kanzi® appel



De Kanzi® is ontstaan uit een kruising van de Gala en de Braeburn. De Kanzi® appel is een mix van de sappige Gala appel en de zuurzoete Breaburn. Dat maakt Kanzi® een zoetzure appel met een knapperige structuur. Kanzi® betekent ‘Verborgen schat’ in Swahili. De Kanzi® is herkenbaar aan zijn typische rode blos.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Een appel is een makkelijke vrucht. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.
In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.
Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.
Bereidingstijden
Geen, lekker uit het vuistje eten.
In gerechten, afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kanzi® smaak
Recepten met Kanzi® appel
Meer recepten
Smoothie met Kanzi® en dadel
100gr fruit p.p.

Smoothie met Kanzi® en rode biet
15gr groenten p.p. & 120gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 232 kj (55 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 11.2 gr |
Voedingsvezel | 1.6 gr |
Eiwit | 0.2 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec