Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

10 - 20 min
Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)
Met seizoensproducten

Ingrediënten

5 vellen filodeeg (22 1/2 gram per vel)
1 kleine Elstar appel
1 handje rozijnen
kaneel
honing (ca. 2 tl.)
olie (ca. 1 el.)

Bereidingswijze

Wat zal er dit jaar in de zak van Sinterklaas zitten? Dat weet niemand. Maar wij weten wel wat er in deze 'zak van sinterklaas' zit: elstar appel, rozijnen en een beetje honing. Een superleuke snack voor het Heerlijk Avondje!

Ook nodig: 12 cocktailprikkers

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  2. Ontdooi het filodeeg: ca. 2 uur buiten de koeling in de plastic verpakking.
  3. Vouw het filodeeg voorzichtig uit op een snijplank. Gebruik 2 of 3 vellen voor 6 zakjes. Leg 2 vellen apart op een schoon werkblad.
  4. Neem een groot, scherp mes. Houd de vellen voor je als een A4-tje. Snijd 3 vellen filodeeg in de breedte in drieën, daarna in de lengte halveren. Je hebt nu ongeveer 6 gelijke stukjes.
  5. Haal bij ieder stapeltje de bovenste velletjes filodeeg van elkaar en draai 1 of 2 keer een kwartslag.
  6. Maak de appel schoon: schillen, klokhuis verwijderen en in fijne stukjes snijden.   
  7. Bevochtig de randjes van ieder filodeegzakje met olie en vul ze met appelstukjes (met ¼ appel kun je 4 zakjes vullen), 2-3 rozijntjes, een snufje kaneel en tot slot een drupje honing.
  8. Vouw ieder filodeegzakje voorzichtig dicht, steek vast met een cocktailprikker en plaats ze in een baktray of ovenschaal.
  9. Ga aan de slag met de laatste 2 vellen: Volg de werkwijze van stap 4 tot en met 8.
  10. Bak de sintzakjes in ca. 20 minuten af. Check tussendoor even, iedere oven is weer anders. 
  11.  Laat de sintzakjes afkoelen, verwijder de prikker voor serveren.

Tip: Je kunt het filodeeg ook een dag van tevoren in de koeling ontdooien. 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie40 kcal
Vet3 gr
waarvan verzadigd1 gr
Koolhydraten4 gr
waarvan suikers2 gr
Voedingsvezels0 gr
Eiwitten0 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Elstar appel

Elstar appel

Fruit
Koelkast
Jonagold appel

Jonagold appel

Nu in seizoen
Fruit
Goudreinet appel

Goudreinet appel

Nu in seizoen
Fruit
Maribelle appel

Maribelle appel

Nu in seizoen
Fruit
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Elstar appel

Elstar appel

Fruit
Koelkast
Jonagold appel

Jonagold appel

Nu in seizoen
Fruit
Goudreinet appel

Goudreinet appel

Nu in seizoen
Fruit
Maribelle appel

Maribelle appel

Nu in seizoen
Fruit
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Sinterklaastraktatie: Brownie van zwarte bonen met mandarijn

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Meer recepten