

Maribelle appel


De Maribelle appel is een sappige appel met een rozerode schil en een lekkere bite. De Maribelle appel is zoet, maar niet té zoet, waardoor hij fris blijft. De appel komt uit de Betuwe. Je kunt de Maribelle zo uit de hand eten, maar de appel is ook heerlijk in gerechten of in zelfgemaakte appelmoes.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Het vruchtvlees verkleurt snel zonder schil. Met een beetje citroensap of (cider)azijn is dit te voorkomen.
In de appel, en vooral in de schil, zit pectine, een stof die gelei en jam helpt met geleren.
De meeste appelsoorten kun je koken en in allerlei koude en warme gerechten verwerken.
Wil je een appel met schil in de oven bakken? Snijd de schil dan rondom in om barsten van de schil te voorkomen.
Bereidingstijden
Geen, lekker uit het vuistje eten.
In gerechten, afhankelijk van de toepassing.
Maribelle appel schoonmaken
Was de appel. Je kunt de appel zo uit de hand eten, maar je kunt hem ook schillen.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Maribelle smaak
Recepten met Maribelle appel
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)

Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec