Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Ga naar:

Boodschappenlijst

130 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
2 eetlepels honing (ca. 20 gram)
120 gram halfvolle kwark
60 ml halfvolle melk
3 worteltjes waspeen (ca. 60 gram)
1 theelepel speculaaskruiden

Bereidingswijze

O, kom maar eens kijken wat ik bij mijn schoentje vind, lekkere wortelmuffins van die goede Sint. 

Ook nodig: 10 siliconen muffinvormpjes (diameter onderkant vormpje ca. 5 cm)

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C. 
  2. Was de worteltjes en rasp boven een beslagkom.
  3. Meng het ei, de kwark, de melk en honing met de wortelrasp.
  4. Voeg het bakmeel met de speculaaskruiden toe en meng door.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Reken ca. 40 gram per vormpje.  
  6. Bak de muffins in ca. 25 minuten af. Check tussendoor even, iedere oven is weer anders.
  7. Laat de muffins afkoelen. 


Serveertip: versier met een lepeltje abrikozenjam en geraspte wortel.

Variatietips:
- In dit recept zit geen vet, voorkeur gaat daarom uit naar siliconen vormpjes. Je kunt eventueel papieren muffinvormpjes gebruiken, vet ze dan heel goed in.
- In plaats van speculaaskruiden kun je ook kaneel gebruiken.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
70 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten