Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 70 kcal |
Vet | 1 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezels | 1 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Zout | 0.2 gr |
Sinterklaastraktatie: Wortelmuffins met speculaaskruiden

Ingrediënten
10 pers
130 gram zelfrijzend bakmeel |
1 ei |
2 eetlepels honing (ca. 20 gram) |
120 gram halfvolle kwark |
60 ml halfvolle melk |
3 worteltjes waspeen (ca. 60 gram) |
1 theelepel speculaaskruiden |
Bereidingswijze
O, kom maar eens kijken wat ik bij mijn schoentje vind, lekkere wortelmuffins van die goede Sint.
Ook nodig: 10 siliconen muffinvormpjes (diameter onderkant vormpje ca. 5 cm)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C.
- Was de worteltjes en rasp boven een beslagkom.
- Meng het ei, de kwark, de melk en honing met de wortelrasp.
- Voeg het bakmeel met de speculaaskruiden toe en meng door.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Reken ca. 40 gram per vormpje.
- Bak de muffins in ca. 25 minuten af. Check tussendoor even, iedere oven is weer anders.
- Laat de muffins afkoelen.
Serveertip: versier met een lepeltje abrikozenjam en geraspte wortel.
Variatietips:
- In dit recept zit geen vet, voorkeur gaat daarom uit naar siliconen vormpjes. Je kunt eventueel papieren muffinvormpjes gebruiken, vet ze dan heel goed in.
- In plaats van speculaaskruiden kun je ook kaneel gebruiken.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Sinterklaastraktatie: Mini-appelcake met kruidnoten

Sinterklaastraktatie: De ‘zak’ van sinterklaas (filodeegzakje met appeltjes & kaneel)
