Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel pijnboompitten
2 sinaasappels
1 kleine varkenshaas
ca. 1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
2 venkelknollen
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
2. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
3. Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing.
4. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
5. Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel.
6. Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken.
7. Rooster de pijnboompitten in de droge wok of koekenpan goudbruin en neem ze uit de wok.
8. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper.
9. Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
10. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie: Lekker met ovenfrites.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
293 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
18 gram
Zout
671 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten