| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 45 kcal |
| Vet | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 6 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.41 gr |
Gestoofde venkel

360gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 ml groentebouillon met minder zout |
| 2 theelepels citroensap |
| 5 zwarte peperkorrels |
| 2 grote venkelknollen |
Bereidingswijze
1. Maak de venkel schoon. Verwijder lelijke buitenste bladeren, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne groen.
2. Snijd de knollen in de lengte een keer door.
3. Kneus de peperkorrels.
4. Breng de bouillon, het citroensap en de peperkorrels aan de kook. Leg de venkel erin en kook de groente in ca. 10 minuten gaar.
5. Knip het bewaarde groen klein en strooi het over de gare venkel.
Menusuggestie: Lekker met hazelnoten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pasta met venkel en tonijn
270gr groenten p.p.

Cappuccino van venkel
200gr groenten p.p.

Salade met venkel en sinaasappel
180gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

