Gestoofde venkel

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 ml groentebouillon met minder zout
2 theelepels citroensap
5 zwarte peperkorrels
2 grote venkelknollen

Bereidingswijze

1. Maak de venkel schoon. Verwijder lelijke buitenste bladeren, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de stelen. Bewaar het fijne groen.
2. Snijd de knollen in de lengte een keer door.
3. Kneus de peperkorrels.
4. Breng de bouillon, het citroensap en de peperkorrels aan de kook. Leg de venkel erin en kook de groente in ca. 10 minuten gaar.
5. Knip het bewaarde groen klein en strooi het over de gare venkel.

Menusuggestie: Lekker met hazelnoten en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
45 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
413 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten