| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 134 kcal |
| Vet | 10 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 6 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.16 gr |
Venkel-radijssalade

230gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 venkel |
| 1 theelepel mosterd |
| 1 bos radijs |
| 1 eetlepel olie |
| ca. 1 eetlepel citroensap |
| 4 halve walnoten |
Bereidingswijze
1. Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.
2. Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
3. Was de venkel en de radijs. Bewaar het fijne venkelgroen.
4. Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
5. Snijd de radijs in plakjes.
6. Meng de saus door de groente en garneer met het venkelgroen.
Menusuggestie: Lekker met gestoomde makreel en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Venkelsalade met appel
360gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Venkel-citrussalade
180gr groenten p.p. & 140gr fruit p.p.

Venkelsalade met geitenkaas
290gr groenten p.p.


