Venkel-radijssalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 venkel
1 theelepel mosterd
1 bos radijs
1 eetlepel olie
ca. 1 eetlepel citroensap
4 halve walnoten

Bereidingswijze

1. Wrijf de walnoten fijn en roer er de olie door.
2. Klop het met 1 eetlepel water, citroensap, de mosterd en wat peper tot een sausje.
3. Was de venkel en de radijs. Bewaar het fijne venkelgroen.
4. Snijd de stelen en de onderste schijf van de venkel en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken.
5. Snijd de radijs in plakjes.
6. Meng de saus door de groente en garneer met het venkelgroen.

Menusuggestie: Lekker met gestoomde makreel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
134 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0.16 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten