Venkelsalade met geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

50 gram verse geitenkaas
dille (vers of diepvries)
1-2 venkelknollen
citroensap
1 eetlepel olijfolie
schaaltje veldsla (of rucola/waterkers/andere sla)

Bereidingswijze

1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
4. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.

Menusuggestie: Lekker met gebakken reepjes kip en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
135 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
601 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!