| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 135 kcal | 
| Vet | 9 gr | 
| waarvan verzadigd | 3 gr | 
| Koolhydraten | 5 gr | 
| waarvan suikers | 4 gr | 
| Voedingsvezels | 5 gr | 
| Eiwitten | 6 gr | 
| Zout | 0.6 gr | 
Venkelsalade met geitenkaas

290gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 50 gram verse geitenkaas | 
| dille (vers of diepvries) | 
| 1-2 venkelknollen | 
| citroensap | 
| 1 eetlepel olijfolie | 
| schaaltje veldsla (of rucola/waterkers/andere sla) | 
Bereidingswijze
1. Was de venkel en snijd de stelen met groen en de onderste schijf er af. Schaaf de venkel in hele dunne plakken.
 2. Verwarm een grillpan en gril de venkel zacht en licht bruin.
 3. Meng er wat citroensap, de olijfolie, dille en peper door. Laat de venkel afkoelen.
 4. Leg de gewassen en droge sla op een platte schaal en schep de venkel er op. Verkruimel de geitenkaas er over.
Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Venkelsalade met appel
360gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Salade met varkenshaasreepjes en venkel
360gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.





