Venkelsalade met appel

Ga naar:

Boodschappenlijst

citroensap
2 venkelknollen
1 eetlepel (olijf)olie
1 theelepel mosterd
1 groene appel

Bereidingswijze

1. Maak een dressing van de olie, de mosterd en wat citroensap.
2. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
3. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
4. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes.
5. Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.

Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.
 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
120 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
138 mg