| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 120 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 11 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.14 gr |
Venkelsalade met appel

360gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 theelepel | citroensap |
| 2 knollen | venkel |
| 1 eetlepel | (olijf)olie |
| 1 theelepel | mosterd |
| 1 | groene appel |
Bereidingswijze
1. Maak een dressing van de olie, de mosterd en wat citroensap.
2. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
3. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
4. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes.
5. Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.
Menusuggestie: Lekker met zalm en aardappeltjes uit de oven.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
CO₂ uitstoot per ingrediënt
Per ingrediënt is de CO₂ uitstoot berekend. Op basis daarvan kun je duurzamere keuzes maken in wat je gaat koken.
CO₂ uitstoot: 0.2 g
Dit recept bevat mogelijk meer ingrediënten dan in dit diagram getoond wordt
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade met varkenshaasreepjes en venkel
360gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Venkelsalade met geitenkaas
290gr groenten p.p.


