

Kardoen


Kardoen is een stengelgroente. De groente heeft qua uiterlijk veel weg van een gigantische struik bleekselderij. Het is familie van de artisjok. Alleen eet je van de artisjok de bloemknop en van de kardoen de stengel. De smaak van kardoen lijkt op die van artisjok. De binnenste stengels van de struik zijn mals. De buitenste stengels wat bitterder. Je kunt kardoen het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de buitenste vezelige stelen. Trek van de grovere stengels de vezels af. Leg gesneden stukken kardoen in een bak water met een scheut azijn of citroensap. Zo blijven de stengels mooi blank.
Bereidingstijden
Koken/stomen: 20 - 30 minuten
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Kardoen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec