Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Rabarber
Rabarber
Rabarber
Rabarber

Rabarber

Groenten
Koelkast
Rabarber
Rabarber
Rabarber
Rabarber

Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijnrode lange stelen en grote donkergroene bladen. Van deze friszure groente wordt bijna altijd een compote of een zoet nagerecht gemaakt. Hierdoor lijkt het meer op fruit dan op groente. Toch is het écht een groente.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Snijd de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen. Snijd de stelen vervolgens in stukjes van 2 - 3 centimeter.

Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar.

Rabarber kan warm of koud worden gegeten.

Moet ik krijt toevoegen aan rabarber?
In rabarber bevindt zich oxaalzuur. Deze stof bindt met calcium. Dit betekent dat je opname van calcium hierdoor vermindert. Om die reden deden ze vroeger wat krijt bij rabarber. Inmiddels is bekend dat oxaalzuur bij een gevarieerde voeding helemaal geen kwaad kan. Krijt toevoegen is dus echt niet nodig.

Bereidingstijd

Koken: 5 minuten

Informatie

Rabarber kopen

Zelf rabarber kweken

Hoeveel weegt rabarber?

Teelt

Tip

Rabarber smaak 

Recepten met Rabarber

Meer recepten
Lentestamppot en rabarber aardbeien compote van Francesca Kookt

Lentestamppot en rabarber aardbeien compote van Francesca Kookt

280gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Zelfgemaakte rabarbermoes

Zelfgemaakte rabarbermoes

250gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie97 kj (23 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten2 gr
waarvan suikers2 gr
Voedingsvezel1.8 gr
Eiwit1 gr
Zout0.01 mg
Retinol act. equivalent5 mcg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.02 mg
Nicotinezuur0.1 mg
Vitamine B60.03 mg
Folaat equivalenten7 mcg
Vitamine C6 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Kardoen

Kardoen

Groenten
Koelkast
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Kardoen

Kardoen

Groenten
Koelkast
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit