Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 240 kcal |
Vet | 15 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 16 gr |
waarvan suikers | 3 gr |
Voedingsvezels | 4 gr |
Eiwitten | 8 gr |
Zout | 0.19 gr |
Aardappelbakjes gevuld met groenten

75gr groenten p.p.
Ingrediënten
250 g geschilde kruimige aardappelen |
2 eierdooiers |
1 losgeklopt ei |
1 eetlepel olijfolie |
peper |
4 taartvormpjes van 8 cm |
20 g vloeibare margarine en wat margarine voor invetten |
3 eetlepels kookroom light |
1 eetlepel geraspte 30+ kaas |
300 g gemengde groenten (bv. mais/paprika/wortelen en sperziebonen) |
Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
3. Giet de aardappelen af en wrijf ze door een pureezeef. Laat de puree heel even uitdampen. Klop er de losgeklopte eierdooiers, de margarine en geraspte kaas door.
4. Vet de taartvormpjes in met margarine.
5. Druk het aardappeldeeg in de taartvormpjes.
6. Bestrijk het aardappeldeeg met het losgeklopt ei en bak de bakjes ca. 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Maak de gemengde groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
8. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
9. Roerbak hierin de groenten in ca. 8 minuten beetgaar. Voeg de kookroom toe. Verwarm nog 1 minuut.
10. Breng de groenten op smaak met vers gemalen peper en schep het in de aardappelbakjes. Geniet ervan!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Glaasjes koude bloemkoolcrème met gegrilde ham
145gr groenten p.p.

Virgin Bloody Mary van paprika
200gr groenten p.p.

Cappuccino van venkel
200gr groenten p.p.