Groenteschotel met courgette en taugé

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine courgette (250 gram)
1 kleine aubergine (250 gram)
1 vleestomaat (150 gram)
1 ei
2 teentjes knoflook
gehakte peterselie
peper
50 g tauge
Provencaalse kruiden
2 eetlepels azijn of vruchtenazijn
2 eetlepels olijfolie
100 g magere kwark
1/2 paprika

Bereidingswijze

1. Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet. Leg de taugé in het midden van een wijde pan.
2. Was de courgette en snijd in plakken.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in grote stukken.
4. Was de aubergine en snijd in plakken.
5. Rangschik de paprika, courgette en aubergine in de pan rondom de taugé. Bestrooi met Provençaalse kruiden. Sprenkel de (vruchten)azijn en de olijfolie erover. Laat de groenteschotel in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar smoren.
6. Meng in een kom de kwark met de eieren en vers gemalen peper. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Schep het kwarkmengsel ongeveer 5 minuten voor het einde van de smoortijd over de groenten en laat het met het deksel op de pan stollen.
7. Bestrooi de schotel voor het serveren met peterselie. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
170 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!