Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Omelet met broccoli en geitenkaas

Lunch
2 pers
30 - 60 min
Omelet met broccoli en geitenkaas
Met seizoensproducten

320gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

100 g broccoli
100 g bloemkool
1 ui
1 oranje paprika
200 g vleestomaten
4 eieren
1/2 eetlepel tomatenpuree
50 g verse geitenkaas
15 g vloeibare margarine
peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de broccoli en de bloemkool en verdeel de beide groenten in roosjes. Kook de roosjes in ruim kokend water in 2 minuten beetgaar. Spoel de broccoli en bloemkool af onder koud stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
3. Pel de ui en snijd ze in kleine stukjes.
4. Verhit de margarine in de koekenpan. Bak de ui in 3 minuten op een matig vuur zachtjes glazig.
5. Was intussen de paprika, halveer deze, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
6. Was de tomaten en snijd ze in partjes.
7. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee. Voeg tomaat, broccoli en bloemkool toe aan de koekenpan en bak alles 2 minuten mee.
8. Klop de eieren los met 4 eetlepels water, de tomatenpuree en vers gemalen peper.
9. Schenk het eimengsel over de groente in de koekenpan. Verdeel er de verkruimelde geitenkaas over. Laat de omelet, met een deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes stollen. Haal na 5-7 minuten het deksel van de pan tot de omelet bijna geheel droog is, maar nog steeds glanst. Bestrooi de omelet met grof gemalen peper. Smakelijk eten! 

Tip: Serveer de omelet met een paar plakjes volkoren stokbrood. 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie355 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd8 gr
Koolhydraten13 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels7 gr
Eiwitten21 gr
Zout0.99 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Tortilla Violeta met paarse spruitjes

Tortilla Violeta met paarse spruitjes

250gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika

Boerenomelet met paprika

185gr groenten p.p.

Ananaspanpizza

Ananaspanpizza

100gr fruit p.p.

Meer recepten