Bleekselderijsalade met sinaasappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel citroensap
6 sprietjes bieslook
2 sinaasappels
½ struik bleekselderij
5 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels magere yoghurt

Bereidingswijze

1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
2. Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
3. Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
4. Was het bieslook.
5. Snijd de olijven in plakjes.
6. Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
80 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
682 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!