

Lavas


Lavas is een kruid met een sterk aroma dat aan Maggi doet denken. Vandaar ook de naam maggiplant. De donkergroene, vrij grote bladeren geven gerechten een licht hartige smaak, zonder dat het veel zout bevat. Het is daarom een perfecte smaakmaker in gerechten voor mensen die zoutarm moeten eten. Blaadjes lavas kun je het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
In tegenstelling tot veel andere kruiden voeg je lavas juist vroeg tijdens de bereiding toe!
Voeg de lavasblaadjes en -steeltjes al vroeg tijdens de bereiding van warme gerechten toe. Dan kan het kruid veel van zijn smaak afgeven.
Lavas schoonmaken
Was de lavas voor gebruik.
Informatie
Zelf lavas kweken
Teelt en seizoen
Tip
Lavas smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec