| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 155 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 16 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.29 gr |
Winterposteleinsalade

200gr groenten p.p. & 100gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 sinaasappels |
| 1 theelepel kappertjes |
| 150 gram diepvries doperwtjes |
| 250 gram winterpostelein |
| 1 theelepel mosterd |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Kook de dopertjes gaar en laat ze afkoelen.
2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de groente en laat het goed uitlekken.
3. Pers een halve sinaasappel uit. Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in blokjes.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd en de olie.
5. Meng de doperwtjes, de blokjes sinaasappel en de dressing door de postelein.
6. Strooi er de kappertjes over.
7. Vervang de winterpostelein eventueel door in reepjes gesneden Chinese kool.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde kikkererwten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
275gr groenten p.p.

Spinaziesalade met geitenkaascroutons
165gr groenten p.p.

Doperwtensalade
215gr groenten p.p.


