Rode koolsalade met honingdressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel vloeibare honing
stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
1 kleine appel
mespuntje kaneel
2 eetlepels rozijnen
citroensap

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
2. Breng ½ liter water aan de kook.
3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
4. Was de rozijnen.
5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en kaneel.
7. Meng alles door de kool.

Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
159 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
30 gram
Zout
0.06 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten