| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 159 kcal |
| Vet | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 32 gr |
| waarvan suikers | 30 gr |
| Voedingsvezels | 8 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.06 gr |
Rode koolsalade met honingdressing

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel vloeibare honing |
| stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool |
| 1 kleine appel |
| mespuntje kaneel |
| 2 eetlepels rozijnen |
| citroensap |
Bereidingswijze
1. Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
2. Breng ½ liter water aan de kook.
3. Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
4. Was de rozijnen.
5. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
6. Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en kaneel.
7. Meng alles door de kool.
Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rode koolsalade met rozijnen
200gr groenten p.p.

Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd
200gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.

Rode kool met appeltjes
250gr groenten p.p.


