Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ eetlepel suiker
2 sinaasappels
1 theelepel mosterd
1 - 2 eetlepels azijn
1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak het stuk rodekool schoon of gebruik voorgesneden rodekool.
2. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
3. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
5. Meng de dressing door de rodekool en laat dit 1 uur staan.
6. Meng er de stukjes sinaasappel door.

Menusuggestie: Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
156 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
136 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!