| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 156 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 16 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.14 gr |
Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd

200gr groenten p.p. & 130gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| ½ eetlepel suiker |
| 2 sinaasappels |
| 1 theelepel mosterd |
| 1 - 2 eetlepels azijn |
| 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Maak het stuk rodekool schoon of gebruik voorgesneden rodekool.
2. Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
3. Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
4. Maak een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
5. Meng de dressing door de rodekool en laat dit 1 uur staan.
6. Meng er de stukjes sinaasappel door.
Menusuggestie: Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rode kool met cranberries
200gr groenten p.p.

Rode kool met appeltjes
250gr groenten p.p.

Rode koolsalade met rozijnen
200gr groenten p.p.

