Oosterse bietjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram gekookte bietjes
mespunt chilipeper
1 bolletje gember
mespunt gemberpoeder
1 perssinaasappel

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bietjes en rasp de bieten grof.
2. Pers de sinaasappel uit.
3. Verwarm het sinaasappelsap met het gemberpoeder.
4. Voeg de bietjes toe en warm ze hierin op. Snijd het bolletjesgember fijn.
5. Maak de groente op smaak met de gember en wat chilipoeder.

Menusuggestie: Lekker met reepjes kalkoenfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
102 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
392 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten