


Raapstelen



Raapstelen zijn echte voorjaarsgroenten. Deze heldergroene groente wordt ook wel ‘keeltjes’ genoemd. Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van jonge spinazie of rucola. Raapstelen zijn meestal te koop in bosjes. De smaak is licht pittig.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de worteltjes van de steeltjes. Was de raapstelen in ruim koud water. Goed laten uitlekken voor je het verder verwerkt (tenzij je ze gaat koken).
Wil je raapstelen koken, kook ze dan met aanhangend water.
Bereidingstijden
Koken: ca. 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Raapstelen smaak
Recepten met Raapstelen
Meer recepten
Raapsteeltjessalade
180gr groenten p.p.

Salade van geroosterde wintergroenten
250gr groenten p.p.

Knapperige raapsteeltjessalade met radijs
250gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 69 kj (17 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 1 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2.3 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.1 mg |
Retinol act. equivalent | 183 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.15 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Folaat equivalenten | 126 mcg |
Vitamine C | 35 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec