Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Frisée
Frisée
Frisée

Frisée

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Frisée
Frisée
Frisée

Frisée is een andijviesoort en wordt ook wel krulandijvie genoemd. Deze andijvie heeft een lossere krop, met dunnere en gekrulde ingesneden bladeren. De bladeren hebben een fijne structuur. Het hart van de krop is geel, de bladeren aan de buitenkant zijn groen. De frisée is wat bitterder dan gewone andijvie, dat geldt vooral voor de buitenste groene bladeren.

Ook wel genoemd:

Frisee
Andijvie
Krulandijvie

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Haal de bladeren van de krop. Verwijder eventueel taaie, buitenste bladeren. Was de bladeren door ze onder te dompelen in ruim water, laat ze drogen en scheur ze vervolgen in stukken. Als je frisée snijdt gaat het krullerige effect verloren.

Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.

Bereidingstijden

Koken: ca. 5 minuten
Roerbakken: 2 - 3 minuten 
Smoren: ca. 5 minuten

Informatie

Frisée kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen 

Tip

Frisée smaak

Recepten met Frisée

Meer recepten
Friséesalade met tomaat en geitenkaas

Friséesalade met tomaat en geitenkaas

175gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie61 kj (15 kcal)
Vet totaal0.3 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.3 gr
Koolhydraten1 gr
waarvan suikers0.9 gr
Voedingsvezel1.3 gr
Eiwit1.4 gr
Zout0.04 mg
Retinol act. equivalent66 mcg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.05 mg
Nicotinezuur0.3 mg
Vitamine B60.06 mg
Folaat equivalenten24.5 mcg
Vitamine C1 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Gele frisée

Gele frisée

Nu in seizoen
Groenten
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Gele frisée

Gele frisée

Nu in seizoen
Groenten
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit