


Frisée



Frisée is een andijviesoort en wordt ook wel krulandijvie genoemd. Deze andijvie heeft een lossere krop, met dunnere en gekrulde ingesneden bladeren. De bladeren hebben een fijne structuur. Het hart van de krop is geel, de bladeren aan de buitenkant zijn groen. De frisée is wat bitterder dan gewone andijvie, dat geldt vooral voor de buitenste groene bladeren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Haal de bladeren van de krop. Verwijder eventueel taaie, buitenste bladeren. Was de bladeren door ze onder te dompelen in ruim water, laat ze drogen en scheur ze vervolgen in stukken. Als je frisée snijdt gaat het krullerige effect verloren.
Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.
Bereidingstijden
Koken: ca. 5 minuten
Roerbakken: 2 - 3 minuten
Smoren: ca. 5 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Frisée smaak
Recepten met Frisée
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 61 kj (15 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 1 gr |
waarvan suikers | 0.9 gr |
Voedingsvezel | 1.3 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.04 mg |
Retinol act. equivalent | 66 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 24.5 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec