Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pompoencouscous

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Pompoencouscous
Met seizoensproducten

400gr groenten p.p.

Ingrediënten

1500 gram (biologische) pompoen
1 ui
1 stukje gember (ca. 15 gram)
50 gram rozijnen
4 el. zonnebloemolie
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
600 ml groentebouillon met minder zout
2 kaneelstokjes
300 gram volkoren couscous
1 rode peper
3 takjes platte peterselie
50 gram pompoenpitten
1 bosje koriander
4 eieren

Bereidingswijze

1. Snijd de ongeschilde pompoen (zonder de zaadlijsten) in gelijke blokjes en de ui fijn. Schil de gember en rasp het fijn zodat je 1 eetlepel hebt. Was de rozijnen.
2. Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, paprikapoeder, de gemalen koriander en de komijn. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan. Smoor de pompoen in 15 minuten gaar.
3. Breng de bouillon aan de kook.
4. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en gember. Voeg de volkoren couscous en kaneelstokjes toe en schenk de hete bouillon erbij. Roer de korrels los met een vork en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen. Kook de eieren hard.
5. Snijd de peper, peterselie en koriander fijn. Laat de eitjes schrikken, pellen en fijnsnijden. Meng de gare pompoen, de peper, platte peterselie, de verse koriander en rozijnen door de volkoren couscous. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en fijngesneden gekookt ei.
6. Ook lekker om te serveren met een yoghurtsaus: roer door wat milde halfvolle yoghurt een uitgeknepen knoflookteentje met wat fijngehakte peterselie.

Bron: Verse Oogst

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie605 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten72 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten24 gr
Zout0.36 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Patisson

Patisson

Nu in seizoen
Groenten
Pompoen

Pompoen

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Patisson

Patisson

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Rode couscoussalade

Rode couscoussalade

170gr groenten p.p. & 200gr fruit p.p.

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

300gr groenten p.p.

Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

185gr groenten p.p.

Meer recepten