Stoofpotje met pikante pompoen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel vloeibare margarine
1 ui
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
600 gram pompoen
1 laurierblad
1 rode peper
200 gram runderlap
1 eetlepel garam masala

Bereidingswijze

1. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3. Snijd het vlees in repen.
4. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
5. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
6. Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
7. Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
8. Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
9. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
221 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
261 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!