| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 221 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 9 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0.26 gr |
Stoofpotje met pikante pompoen

350gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 ui |
| 1 theelepel korianderzaad |
| 1 theelepel komijnzaad |
| 600 gram pompoen |
| 1 laurierblad |
| 1 rode peper |
| 200 gram runderlap |
| 1 eetlepel garam masala |
Bereidingswijze
1. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3. Snijd het vlees in repen.
4. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
5. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
6. Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
7. Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
8. Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
9. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pompoen met kip
300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.

Pompoensoep
200gr groenten p.p.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas
350gr groenten p.p.




