


Salie



Salie is een kruid met fluweelachtige, zachte blaadjes. De kleur is groen- tot zilvergrijs en de vorm langwerpig en spits. De blaadjes hebben een zeer aromatische geur en sterke smaak. Let daarom op de hoeveelheid die je toevoegt aan gerechten. De smaak van salie kan snel overheersen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was verse salie kort voor gebruik, droog het goed en snijd het eventueel fijn.
Gebruik salie met mate, omdat de smaak behoorlijk doordringend is. Zo voorkom je dat het je hele gerecht overheerst.
Voeg salie aan het einde van de bereiding toe zodat het aroma optimaal blijft.
Informatie
Zelf salie kweken
Hoeveel weegt salie?
Teelt
Tip
Salie smaak
Recepten met Salie
Meer recepten
Gewokte paarse spitskool met ham
200gr groenten p.p.

Italiaanse TikTok wrap met salie
145gr groenten p.p.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
300gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec