Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gevulde taco's met salsa

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Gevulde taco's met salsa
Met seizoensproducten

Ingrediënten

2 pers

4 tomaten; 1 kleine Spaanse peper
stuk komkommer; 1 bosuitje; 1 eetlepel citroensap
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 280 gram)
1 eetlepel olie
paprikapoeder
chilipoeder
4 tacoschelpen
4 eetlepels halfvolle yoghurt
40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.
  3. Was het stuk komkommer en rasp het grof..
  4. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
  5. Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.
  6. Warm de oven voor op 175° C.
  7. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  10. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  11. Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, het paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water. Laat dit 5 minuten zacht smoren.
  12. Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
  13. Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas er over. Geef de salsa er bij.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie140 kcal
Vet10 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten45 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels20 gr
Eiwitten25 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Kidneybonen

Kidneybonen

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Habanero peper

Habanero peper

Nu in seizoen
Groenten
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Kidneybonen

Kidneybonen

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Habanero peper

Habanero peper

Nu in seizoen
Groenten
Jalapeño peper

Jalapeño peper

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Wrap met mediterrane vulling

Wrap met mediterrane vulling

350gr groenten p.p.

Mexicaanse fajitas met paprika

Mexicaanse fajitas met paprika

215gr groenten p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes

Mexicaanse tortilla met spruitjes

355gr groenten p.p.

Meer recepten