| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 140 kcal | 
| Vet | 10 gr | 
| waarvan verzadigd | 4 gr | 
| Koolhydraten | 45 gr | 
| waarvan suikers | 10 gr | 
| Voedingsvezels | 20 gr | 
| Eiwitten | 25 gr | 
| Zout | 0 gr | 
Gevulde taco's met salsa
Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
Ingrediënten
2 pers
| 4 tomaten; 1 kleine Spaanse peper | 
| stuk komkommer; 1 bosuitje; 1 eetlepel citroensap | 
| 1 kleine ui | 
| 1 teentje knoflook | 
| 1 rode paprika | 
| 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 280 gram) | 
| 1 eetlepel olie | 
| paprikapoeder | 
| chilipoeder | 
| 4 tacoschelpen | 
| 4 eetlepels halfvolle yoghurt | 
| 40 gram geraspte belegen 30+ kaas | 
Bereidingswijze
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
 - Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.
 - Was het stuk komkommer en rasp het grof..
 - Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
 - Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.
 - Warm de oven voor op 175° C.
 - Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
 - Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
 - Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
 - Fruit de ui en de knoflook in de olie.
 - Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, het paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water. Laat dit 5 minuten zacht smoren.
 - Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
 - Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas er over. Geef de salsa er bij.
 
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Wrap met mediterrane vulling
350gr groenten p.p.

Mexicaanse fajitas met paprika
215gr groenten p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.









