



Habanero peper




De Habanero ('uit Havana' in het Spaans) is een van de heetste pepers ter wereld. Het is een stevige peper in de kleuren rood, geel, bruin of oranje; allemaal zeer pittig. Deze spicy chilipeper is familie van de Madame Jeanet, Trinidad Scorpion en de Carolina Reaper. De Habanero peper heeft qua uiterlijk wel wat weg van een een mini paprika, maar haal die twee niet door elkaar; na een grote hap staat je mond nog uren in brand.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Habanero pepers zijn zeer pittig en daardoor ideaal:
- in een curry
- in stoofschotels
- door de roerbakgroenten
- in combinatie met tropisch fruit
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Habanero pepers schoonmaken
Was de Habanero peper, snijd fijn en voeg toe aan je gerecht.
Tip: wrijf je handen in met een beetje olie voordat je een peper gaat snijden; zo wordt de pittigheid van de peper minder door je handen geabsorbeerd.
Voorkom irritatie, was je handen met zeep na de bereiding van de Habanero peper.
Informatie
Habanero peper kopen
Portiegrootte
Teelt
Tip
Recepten met Habanero peper
Meer recepten
Chinese kool met kip
350gr groenten p.p.

Gevulde taco's met salsa

Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec