



Rawit peper




De Rawit peper is een kleine peper, maar zeker niet mild. Deze peper is veel pittiger dan het formaat doet vermoeden. De Rawit peper wordt ook wel Birds-eye, Piri-Piri of Thai Chili genoemd en is verkrijgbaar in de kleuren rood en groen. Het is een lekkere smaakmaker en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De pepers zijn zeer populair en worden in de Aziatische keukens vaak gebruikt bij het maken van sambal en salsa’s. Rawit pepers kunnen ook geheel verwerkt worden in curries en wok gerechten of in kruidenmixen/boemboes.
De zaadjes en de zaadlijsten van pepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de peper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bereidingstijden
Afhankelijk van toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Rawit peper smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec