


Kidneybonen



Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen, maar de Engelse naam is gebruikelijk. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een roodbruine kleur. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak. Ze zijn zowel koud als warm te eten. Je kunt gedroogde kidneybonen het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Laat kidneybonen ca. 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Neem zeker 3 keer het gewicht van de kidneybonen aan water, de bonen nemen veel water op tijdens het koken.
Kidneybonen uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken.
Kidneybonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.
Bereidingstijden
Gedroogde kidneybonen
Weken: 12 uur
Kooktijd: 45 minuten (na het weken)
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kidneybonen smaak
Recepten met Kidneybonen
Meer recepten
Chili con carne
270gr groenten p.p.

Wrap met mediterrane vulling
350gr groenten p.p.

Mexicaanse tortilla met spruitjes
355gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec