


Adzukibonen



Adzuki (of Azuki of Aduki) boontjes zijn roodbruine, gedroogde boontjes die kleiner en minder langwerpig zijn dan bijvoorbeeld bruine bonen of kidneybonen. Ze hebben een notige, licht zoete smaak. In Azië worden ze met name in zoete snacks en desserts verwerkt. In het Westen worden ze, net als andere peulvruchten, in hartige gerechten verwerkt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Adzukibonen kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.
Gedroogde adzukibonen moet je voor het koken eerst weken in koud water; de tijd kan nog wel verschillen. Kijk dus op de verpakking hoe lang jouw boontjes moeten weken. Kook ze daarna gaar in schoon water.
Bereidingstijden
Gedroogde adzukibonen
Weken: zie verpakking
Kooktijd: 40 - 60 minuten (na het weken)
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Adzukibonen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec