Couscoussalade met gele kiwi, broccoli en munt

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 gele kiwi’s
200 g volkorencouscous
3 wortelen
200 g broccoli
1 komkommer
1 ui
3 takjes verse peterselie
3 takjes verse munt
4 eetlepels olijfolie
2 (geperste) limoenen
Peper

Bereidingswijze

  1. Doe de couscous in een kom met kokend water. Bereid volgens aanwijzing op het etiket. Laat afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de broccoli in hele kleine struikjes. Blancheer de wortelen en de broccoli gedurende 3 minuten in kokend water.
  3. Giet af en spoel met koud water. Schil de gele kiwi’s en de komkommer en snijd in blokjes. Schil de ui en hak fijn.
  4. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak fijn. Meng de olie, het limoensap en de peper. Doe alle groenten en de kiwi in een grote slakom. Voeg de kruiden en de dressing toe. Meng goed door.
  5. Laat enkele uren afkoelen in de koelkast en dien op.

Bron: Zespri

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
335 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
4 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten