Hoofdgerecht
4 pers
10-20
Per Persoon
280 gram groenten
Materiaal: keukenmachine, zeef, ovenschaal
1. Verwarm de oven op grillstand. Breng in een pan een laagje water aan de kook.
2. Hak de schoongemaakte spruitjes tot couscous met behulp van een keukenmachine.
3. Voeg de pastinaakstukjes bij het kokende water. Hang een zeef boven op de pan, doe er de spruitjescouscous in en dek af met een deksel. Kook en stoom de pastinaak en spruitjescouscous in 8-10 minuten gaar (hussel de couscous af en toe om).
4. Verhit tussen de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook met de garam masala. Voeg het fijngemalen notenkruim toe.
5. Giet de pastinaak af, vang eventueel wat kooknat op, en stamp of pureer tot een puree. Meng de spruitjescouscous erdoorheen en verdeel over de ovenschaal.
6. Bedek de groenten met een laagje notenkruim en bestrooi met de gemalen kaas en gemalen peper naar smaak. Plaats enkele minuten onder de grill.
Menusuggestie: lekker met gebakken kip of gerookte kipfilet.
Let op: noten geef je tot het vierde jaar alleen in fijngemalen vorm
Zwanger? In zowel spruitjes als pastinaak zit veel foliumzuur en dat is mooi meegenomen, hier heeft jouw lichaam in de beginfase van de zwangerschap namelijk extra veel van nodig. Neem daarnaast wel ook foliumzuurtabletten, aangezien je foliumzuur met alleen voeding onvoldoende binnenkrijgt.
Bron: Van kleine spruit tot toffe peer