Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Spruitjescouscous

Hoofdgerecht
10 - 20 min
Spruitjescouscous
Met seizoensproducten

280gr groenten p.p.

Ingrediënten

350 gram spruitjes
750 gram pastinaak geschild en in stukjes
1 el olijfolie
50 gram gemengde ongezouten fijngemalen noten
2 gesnipperde sjalotjes
1 teen fijngehakte knoflook
2 tl zoutloze garam masala
30 gram gemalen 30+ kaas

Bereidingswijze

Materiaal: keukenmachine, zeef, ovenschaal

1. Verwarm de oven op grillstand. Breng in een pan een laagje water aan de kook.

2. Hak de schoongemaakte spruitjes tot couscous met behulp van een keukenmachine.

3. Voeg de pastinaakstukjes bij het kokende water. Hang een zeef boven op de pan, doe er de spruitjescouscous in en dek af met een deksel. Kook en stoom de pastinaak en spruitjescouscous in 8-10 minuten gaar (hussel de couscous af en toe om). 

4. Verhit tussen de olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook met de garam masala. Voeg het fijngemalen notenkruim toe. 

5. Giet de pastinaak af, vang eventueel wat kooknat op, en stamp of pureer tot een puree. Meng de spruitjescouscous erdoorheen en verdeel over de ovenschaal. 

6. Bedek de groenten met een laagje notenkruim en bestrooi met de gemalen kaas en gemalen peper naar smaak. Plaats enkele minuten onder de grill. 

Menusuggestie: lekker met gebakken kip of gerookte kipfilet.

Let op: noten geef je tot het vierde jaar alleen in fijngemalen vorm

Zwanger? In zowel spruitjes als pastinaak zit veel foliumzuur en dat is mooi meegenomen, hier heeft jouw lichaam in de beginfase van de zwangerschap namelijk extra veel van nodig. Neem daarnaast wel ook foliumzuurtabletten, aangezien je foliumzuur met alleen voeding onvoldoende binnenkrijgt. 

Bron: Van kleine spruit tot toffe peer

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie440 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten40 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezels20 gr
Eiwitten15 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paksoipakketjes met couscous

Paksoipakketjes met couscous

300gr groenten p.p.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven

225gr groenten p.p.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Meer recepten