Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy

Lunch
20 - 30 min
Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy
Met seizoensproducten

235gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Ingrediënten

600 g broccoli
2 appels
1 avocado
150 g rucola
120 g verse zachte geitenkaas (45+)
20 sprietjes bieslook
310 g kikkererwten uit blik (uitlekgewicht 265 g)
1 tl kerriepoeder (zonder toegevoegd zout)
4 el geroosterde boekweit of kasha*
2 el extra vierge olijfolie
Kurkumadressing**:
4 el tahin (sesampasta zonder toegevoegd zout)
8 el water
Sap van 2 citroenen
1 el honing
4 tl kurkuma
1 teen knoflook grof gehakt
Peper

Bereidingswijze

Een salade als lunch? Dat kan! Probeer dit recept eens van tv-kok Sandra Ysbrandy. Zo heb je bij de lunch al een groot deel van je dagelijkse portie groenten en fruit binnen. Dan kun je er weer tegenaan! Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober). Het thema: 'groentefruitrijke lunch'. 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af. Leg ze in een kom en giet de olijfolie er overheen. Kruid de kikkererwten met kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Zet in de oven en rooster in 15 minuten krokant.

3. Zet een pan op met kokend heet water. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of (liever) stoom de broccoli in een paar minuten gaar. Snijd de appel (met schil). Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd in blokjes.

4. Prak de geitenkaas in een kom fijn. Snijd de bieslook in dunne ringetjes en meng door de geitenkaas. Maak er kleine balletjes van (ongeveer 16 stuks). Rol de balletjes door de kasha. Druk goed aan met je handen. Laat opstijven in de koelkast.

5. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Gebruik hiervoor een staafmixer of blender.

6. Leg wat rucola op de borden en daar bovenop de broccoli, appel- en avocadoblokjes. Giet de dressing over de salade. Verdeel de kikkererwten en geitenkaas-kasha balletjes over de salade.

*geroosterde boekweit is te koop bij een natuurvoedingswinkel. Het smaakt heerlijk nootachtig en geeft een crunch aan de salade. Bovendien voeg je daarmee een graan toe wat de salade volwaardig en verzadigend maakt. Als alternatief kun je gepofte zilvervliesrijst, amaranth of quinoa gebruiken. Kun je dit allemaal niet vinden dan kun je ook kiezen voor sesamzaad of lijnzaad.

**als je wat dressing overhoudt kun je dat prima nog een week in je koelkast bewaren. De dressing is ook heerlijk als dip bij rauwkost. Of over een gekookt eitje en geroosterde groenten.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie549 kcal
Vet31 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten37 gr
waarvan suikers14 gr
Voedingsvezels17 gr
Eiwitten22 gr
Zout0.6 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Bimi® broccoli

Bimi® broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Rucola

Rucola

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Bimi® broccoli

Bimi® broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Rucola

Rucola

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

250gr groenten p.p.

Frisse appelsalade met verse geitenkaas

Frisse appelsalade met verse geitenkaas

100gr groenten p.p. & 135gr fruit p.p.

Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas

Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas

395gr groenten p.p. & 45gr fruit p.p.

Meer recepten