Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 108 kcal |
Vet | 2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 9 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 8 gr |
Eiwitten | 10 gr |
Zout | 0.12 gr |
Broccoli met pittige sinaasappelsaus

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
2 perssinaasappels |
½ teentje knoflook |
2 theelepels maïzena |
1 theelepel mosterd |
500 gram broccoli |
¼ rode peper |
Bereidingswijze
1. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil.
2. Pers de sinaasappels uit.
3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
4. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
5. Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
6. Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
7. Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
8. Kook de saus al roerend een minuut door.
9. Giet de broccoli af en schep het sausje er door.
Menusuggestie: Lekker met een omelet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccolisalade met granaatappelpitjes
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Broccoli met sinaasappeldressing
205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Broccolischotel met couscous
370gr groenten p.p.