Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 perssinaasappels
½ teentje knoflook
2 theelepels maïzena
1 theelepel mosterd
500 gram broccoli
¼ rode peper

Bereidingswijze

1. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste van de schil.
2. Pers de sinaasappels uit.
3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
4. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
5. Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
6. Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
7. Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
8. Kook de saus al roerend een minuut door.
9. Giet de broccoli af en schep het sausje er door.

Menusuggestie: Lekker met een omelet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
108 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
119 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!