Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 paarse spitskool
150 gram wortel
½ bleekselderij
1 rijpe avocado
1 handpeer
100 gram verse geitenkaas
Enkele druppels citroensap
1 eetlepel honing
4 eetlepels halfvolle yoghurt
40 ml olijfolie (extra vergine)
Peper

Bereidingswijze

Snijd de paarse spitskool, wortel en bleekselderij in dunne reepjes en doe dit in een mengkom. Voeg citroensap, olijfolie en de yoghurt toe. Roer het door elkaar en laat het een half uurtje intrekken.
2. Maak de avocado en peer schoon. Snijd de eetrijpe avocado in blokjes, rasp de handpeer en doe dit er doorheen. Voeg de verse geitenkaas toe. Maak de salade op smaak met vers gemalen peper.

Tip: Lekker met ovenvers (Turks) bruinbrood!

Bron: Violetti

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
415 kcal
Vet
28 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
7 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
21 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten