| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 415 kcal |
| Vet | 28 gr |
| waarvan verzadigd | 7 gr |
| Koolhydraten | 23 gr |
| waarvan suikers | 21 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 13 gr |
| Zout | 0 gr |
Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas

395gr groenten p.p. & 45gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 1 paarse spitskool |
| 150 gram wortel |
| ½ bleekselderij |
| 1 rijpe avocado |
| 1 handpeer |
| 100 gram verse geitenkaas |
| Enkele druppels citroensap |
| 1 eetlepel honing |
| 4 eetlepels halfvolle yoghurt |
| 40 ml olijfolie (extra vergine) |
| Peper |
Bereidingswijze
Snijd de paarse spitskool, wortel en bleekselderij in dunne reepjes en doe dit in een mengkom. Voeg citroensap, olijfolie en de yoghurt toe. Roer het door elkaar en laat het een half uurtje intrekken.
2. Maak de avocado en peer schoon. Snijd de eetrijpe avocado in blokjes, rasp de handpeer en doe dit er doorheen. Voeg de verse geitenkaas toe. Maak de salade op smaak met vers gemalen peper.
Tip: Lekker met ovenvers (Turks) bruinbrood!
Bron: Violetti
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ovenschotel van paarse spitskool
225gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
225gr groenten p.p.

Gegrilde paarse spitskool
410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.






