Sperziebonen op z’n Italiaans

Ga naar:

Boodschappenlijst

theelepel geraspte citroenschil
8 blaadjes basilicum
1 eetlepel (olijf)olie
1 teentje knoflook
400 gram sperziebonen

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 6 minuten beetgaar.
2. Maak het teentje knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de knoflook in de olie zacht.
3. Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.
4. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.
5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil.

Menusuggestie: Lekker met een omelet en gebakken (kriel)aardappeltjes.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
92 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
10 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten