| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 92 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 4 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.01 gr |
Sperziebonen op z’n Italiaans

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| theelepel geraspte citroenschil |
| 8 blaadjes basilicum |
| 1 eetlepel (olijf)olie |
| 1 teentje knoflook |
| 400 gram sperziebonen |
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 6 minuten beetgaar.
2. Maak het teentje knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de knoflook in de olie zacht.
3. Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.
4. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.
5. Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil.
Menusuggestie: Lekker met een omelet en gebakken (kriel)aardappeltjes.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.

Gekruide sperziebonen
240gr groenten p.p.

Sperziebonensalade met ei en citroen
225gr groenten p.p.



