Zoete aardappelcurry

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram zoete aardappel
1 flinke winterwortel
1 dunne prei
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels kokosmelk
6 takjes koriander of selderij
stukje limoenschil + limoensap

Bereidingswijze

Milde vegetarische curry met zoete aardappel, winterwortel en zwarte boontjes. Makkelijk te maken en snel op tafel!

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  2. Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
  3. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  4. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  5. Was de koriander of selderij en knip het klein.
  6. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.

Bron: Voedingscentrum 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
465 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Waarvan suikers
30 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten