Zoete aardappelcurry
Per Persoon
230 gram groenten
Boodschappenlijst
400 gram zoete aardappel
1 flinke winterwortel
1 dunne prei
2 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels kokosmelk
6 takjes koriander of selderij
stukje limoenschil + limoensap
Bereidingswijze
Milde vegetarische curry met zoete aardappel, winterwortel en zwarte boontjes. Makkelijk te maken en snel op tafel!
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
- Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
- Was de koriander of selderij en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon