| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 465 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 60 gr |
| waarvan suikers | 30 gr |
| Voedingsvezels | 20 gr |
| Eiwitten | 15 gr |
| Zout | 0 gr |
Zoete aardappelcurry

230gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram zoete aardappel |
| 1 flinke winterwortel |
| 1 dunne prei |
| 2 eetlepels olie |
| 1 eetlepel kerriepoeder |
| 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 250 gram) |
| 2 eetlepels kokosmelk |
| 6 takjes koriander of selderij |
| stukje limoenschil + limoensap |
Bereidingswijze
Milde vegetarische curry met zoete aardappel, winterwortel en zwarte boontjes. Makkelijk te maken en snel op tafel!
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
- Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
- Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
- Was de koriander of selderij en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.

Ui gevuld met groentecurry
445gr groenten p.p.

Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen
250gr groenten p.p.





