Recepten Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
Per Persoon
165 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gr paarse spruiten
3 plakjes gegrilde ham in reepjes
2 el. olijfolie
peper
1 tl. komijnzaad (poeder)
3 zoete aardappels
2 takjes tijm
3 el. geraspte 30+ Parmigiano Reggiano
balsamicoazijn
Bereidingswijze
O zo lekker deze geroosterde paarse spruitjes met balsamico ham parmezaanse kaas en zoete aardappel. Het paars knalt van je bord!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de onderkant van de paarse spruit en verwijder de buitenste blaadjes en spoel ze af. Halveer de schoongemaakte paarse spruitjes. Je hoeft de spruitjes niet te koken. Als je ze wel kookt, dan verliest de spruit zijn kleur. Verdeel de spruitjes over één helft van een bakplaat.
- Besprenkel de spruiten met olie en strooi er versgemalen peper over. Verdeel de repen ham over de spruiten. Meng alles door elkaar.
- Vijzel het komijnzaad.
- Schil en snijd de zoete aardappel in lange parten. Verdeel de aardappels over de andere helft van de bakplaat, breng op smaak met versgemalen peper en verdeel wat olie en komijnpoeder erover.
- Meng alles goed door elkaar, leg de takjes tijm erop en strooi de geraspte kaas over de aardappels.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in ongeveer 20 minuten gaar. Hussel halverwege om.
- Schenk wat balsamicoazijn naar smaak over de spruiten en schep ze om.
Eet smakelijk!
Bron: Oxin Growers
Voedingswaarde per persoon