Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
Met seizoensproducten

165gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

500 gr paarse spruiten
3 plakjes gegrilde ham in reepjes
2 el. olijfolie
peper
1 tl. komijnzaad (poeder)
3 zoete aardappels
2 takjes tijm
3 el. geraspte 30+ Parmigiano Reggiano
balsamicoazijn

Bereidingswijze

O zo lekker deze geroosterde paarse spruitjes met balsamico ham parmezaanse kaas en zoete aardappel. Het paars knalt van je bord!

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de onderkant van de paarse spruit en verwijder de buitenste blaadjes en spoel ze af. Halveer de schoongemaakte paarse spruitjes. Je hoeft de spruitjes niet te koken. Als je ze wel kookt, dan verliest de spruit zijn kleur. Verdeel de spruitjes over één helft van een bakplaat.
  3. Besprenkel de spruiten met olie en strooi er versgemalen peper over. Verdeel de repen ham over de spruiten. Meng alles door elkaar.
  4. Vijzel het komijnzaad.
  5. Schil en snijd de zoete aardappel in lange parten. Verdeel de aardappels over de andere helft van de bakplaat, breng op smaak met versgemalen peper en verdeel wat olie en komijnpoeder erover.
  6. Meng alles goed door elkaar, leg de takjes tijm erop en strooi de geraspte kaas over de aardappels.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in ongeveer 20 minuten gaar. Hussel halverwege om.
  8. Schenk wat balsamicoazijn naar smaak over de spruiten en schep ze om.

    Eet smakelijk!

    Bron: Oxin Growers

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie350 kcal
Vet13 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten42 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten11 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spruitjes

Paarse spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Paarse spruitjes

Paarse spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Gegratineerde paarse spruitjes met kip

Gegratineerde paarse spruitjes met kip

250gr groenten p.p.

Paarse spruitjes salade met appel

Paarse spruitjes salade met appel

150gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Meer recepten