Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt
Met seizoensproducten

355gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 winterpenen gewassen
50 ml witte wijnazijn
2 el rietsuiker
300 g zilvervliesrijst
circa 400 g kabeljauwfilets
4 el bakolijfolie
witte peper (zwarte peper kan ook)
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 gewone (groot) of 2 shanghai paksoi (klein) grof gehakt
1/2 Chinese kool grof gehakt
2 rode paprika's in grove stukken
sap van 1 citroen
2 el ketjap
1 el sojasaus
15 g koriander fijngehakt
50-60 g cashewnoten grof gehakt
Optioneel: serveer met wat druppeltjes tabasco voor extra pit

Bereidingswijze

Dit kleurrijke bordje ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens superlekker! Voor deze kabeljauw met wokgroenten heeft foodblogger Francesca Kookt de groenten gecombineerd met koriander en de cashewnoten en zachte kabeljauw maken het helemaal af. Het zoetzuur van wortel is een lekker frisse aanvulling.

1. Rasp de winterpeen in dunne linten, met de hand of een mandoline en bewaar in een platte schaal.
2. Verhit een steelpannetje met de witte wijnazijn en suiker op middelhoog vuur. Als de suiker opgenomen is haal je het van het vuur. Laat even afkoelen en giet dan over de winterpeen. Zet afgedekt in de koelkast.
3. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Dep de kabeljauwfilets droog, verhit een koekenpan (of twee) en bak in 2 el bakolijfolie 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur dan naar medium en laat nog 3 – 4 minuten op dezelfde kant liggen. Draai dan om en bak 2 – 4 minuten op deze zijde. Bestrooi met witte peper.
5. Verhit intussen een wok en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie. Voeg de paksoi, Chinese kool en paprika toe en roerbak circa 4 minuten en blus af met het citroensap, 2 el ketjap en 1 el sojasaus.
6. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden met een schep van de wokgroenten en een stuk kabeljauwfilet. Serveer wat gehakte cashewnoten en het zoetzuur van winterpeen ernaast. 

Tips:

De halve Chinese kool die over blijft kun je invriezen. Snijd de kool eerst in reepjes, blancheer een paar minuten en laat uitlekken en afkoelen. Vries de kool daarna in. Lekker voor door een nasi bijvoorbeeld. Je kunt de halve kool, goed afgedekt, ook prima een week in de groentelade van de koelkast bewaren.

Wokgroenten, zoetzure wortel en rijst over? Maak daar de volgende dag een lunchsalade van door alles door elkaar te mengen. Dit kun je ook koud eten.

 Dit recept is onderdeel van weekmenu 2

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie725 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten88 gr
waarvan suikers24 gr
Voedingsvezels14 gr
Eiwitten35 gr
Zout1.8 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Paksoi

Paksoi

Nu in seizoen
Groenten
Chinese kool

Chinese kool

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Paksoi

Paksoi

Nu in seizoen
Groenten
Chinese kool

Chinese kool

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Kabeljauw met zomergroenten en krieltjes

Kabeljauw met zomergroenten en krieltjes

220gr groenten p.p.

Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw

Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw

520gr groenten p.p.

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst

460gr groenten p.p.

Meer recepten