Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Vet | 15 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 45 gr |
waarvan suikers | 5 gr |
Voedingsvezels | 9 gr |
Eiwitten | 35 gr |
Zout | 0.4 gr |
Kabeljauw met zomergroenten en krieltjes

220gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
400 gram krielaardappeltjes |
100 gram wortelen |
100 gram snijbonen |
100 gram peultjes |
1 gele paprika |
2 stukken kabeljauwfilet |
2 theelepels viskruiden zonder zout |
3 eetlepels vloeibare margarine |
peper |
Bereidingswijze
Snel een lekkere, luchtige zomermaaltijd op tafel? Probeer dan eens dit hoofdgerecht van kabeljauw en zomergroente met een mediterraans tintje!
1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
2. Kook de krieltjes in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 6 minuten gaar.
3. Maak de groente schoon.
4. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
5. Wrijf de vis in met de viskruiden.
6. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
7. Voeg de groente toe met wat peper en een scheutje water.
8. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
9. Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudbruin en geef ze erbij.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegrilde zomergroenten
235gr groenten p.p.

Gemarineerde groentespiesen
630gr groenten p.p.

Zomergroenten met peterseliesaus
385gr groenten p.p.