Chinese koolsalade met peer

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel seroendeng
1 peer
200 gram Chinese kool
½ komkommer
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak een sausje van het citroensap, de olie, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
2. Schil het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zachte gedeelte. Snijd de helften komkommer in smalle boogjes.
3. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in smalle repen.
4. Schil de peer en snijd hem in blokjes.
5. Schep het sausje door de peer.
6. Meng alles luchtig door elkaar. Strooi er de seroendeng over.

Menusuggestie: Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
162 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
15 gram
Zout
37 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!