Bijgerecht
2 pers
20-30
Per Persoon
290 gram groenten
1. Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan. (tip: trek keukenhandschoenen aan)
2. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd.
3. Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in ongeveer 20 minuten gaar.
4. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit.
5. Hak de basilicum en meng 1 1/2 eetlepel citroensap met de citroenrasp, basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met peper.
6. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. De schorseneren moeten nog lauwwarm zijn.
7. Schep de veldsla en dressing er luchtig door. Eet smakelijk!