Schorsenerensalade met citroendressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram schorseneren
scheut azijn
scheut halfvolle melk
1 citroen
3 takjes basilicum
1 tl mosterd
3 el olijfolie
peper
75 gram veldsla

Bereidingswijze

1. Boen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan. (tip: trek keukenhandschoenen aan)
2. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd.
3. Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in ongeveer 20 minuten gaar.
4. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit.
5. Hak de basilicum en meng 1 1/2 eetlepel citroensap met de citroenrasp, basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met peper.
6. Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. De schorseneren moeten nog lauwwarm zijn.
7. Schep de veldsla en dressing er luchtig door. Eet smakelijk!

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
320 kcal
Vet
18 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
32 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten