| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 211 kcal |
| Vet | 5 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 35 gr |
| waarvan suikers | 35 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.37 gr |
Schorseneren met champignons

325gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| stukje ui |
| ½ eetlepel vloeibare margarine |
| 100 gram champignons |
| ½ citroen |
| azijn |
| 500 gram schorseneren |
Bereidingswijze
1. Zet een grote schaal met water met daarin een lepel azijn klaar.
2. Schil de schorseneren, gebruik eventueel handschoenen aangezien de schorseneren een kleverig stof afgeven. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
3. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 15-20 minuten gaar.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
5. Snijd het stukje ui klein.
6. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
7. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
Menusuggestie: Lekker met biefstuk en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Gegrilde groenten met champignons
500gr groenten p.p.

Salade met rode biet en mierikswortel
215gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.


