Schorseneren met champignons

Ga naar:

Boodschappenlijst

stukje ui
½ eetlepel vloeibare margarine
100 gram champignons
½ citroen
azijn
500 gram schorseneren

Bereidingswijze

1. Zet een grote schaal met water met daarin een lepel azijn klaar.
2. Schil de schorseneren, gebruik eventueel handschoenen aangezien de schorseneren een kleverig stof afgeven. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
3. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 15-20 minuten gaar.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
5. Snijd het stukje ui klein.
6. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
7. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.

Menusuggestie: Lekker met biefstuk en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
211 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
35 gram
Zout
367 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!