| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 169 kcal |
| Vet | 10 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.17 gr |
Gestoomde wintergroenten met peterseliepesto

305gr groenten p.p.
Ingrediënten
| stuk witte kool (ca. 375 gram) |
| 25 gram blanke amandelen |
| 1 teentje knoflook |
| 300 gram spruitjes |
| 2 winterwortels |
| hand platte peterselie |
| 2 eetlepels olijfolie |
| citroensap |
| 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas |
Bereidingswijze
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortels in plakken, halveer de spruitjes en snijd de kool in repen.
3. Doe de groente in een stoommandje of hittebestendige zeef en plaats dit op een passende pan met kokend water. Doe een deksel op de pan en stoom de groente in ca. 10 minuten gaar.
4. Was de peterselie.
5. Hak de amandelen met een staafmixer klein.
6. Voeg de peterselie, de knoflook, de olijfolie en de geraspte kaas toe en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje water toe.
7. Maak de pesto op smaak met een drup citroensap.
8. Leg de gestoomde groente op een schaal en druppel de pesto er over.
Menusuggestie: Lekker met tartaartje en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade van geroosterde wintergroenten
250gr groenten p.p.

Zoetzure wintersalade
320gr groenten p.p.

Winterposteleinsalade
200gr groenten p.p. & 100gr fruit p.p.





