Gestoomde wintergroenten met peterseliepesto

Ga naar:

Boodschappenlijst

stuk witte kool (ca. 375 gram)
25 gram blanke amandelen
1 teentje knoflook
300 gram spruitjes
2 winterwortels
hand platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
citroensap
1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortels in plakken, halveer de spruitjes en snijd de kool in repen.
3. Doe de groente in een stoommandje of hittebestendige zeef en plaats dit op een passende pan met kokend water. Doe een deksel op de pan en stoom de groente in ca. 10 minuten gaar.
4. Was de peterselie.
5. Hak de amandelen met een staafmixer klein.
6. Voeg de peterselie, de knoflook, de olijfolie en de geraspte kaas toe en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje water toe.
7. Maak de pesto op smaak met een drup citroensap.
8. Leg de gestoomde groente op een schaal en druppel de pesto er over.

Menusuggestie: Lekker met tartaartje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
169 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
170 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!