Preischotel

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram aardappelen
500 gram prei
150 gram rundertartaar
1 eetlepel currypasta
100 ml halfvolle yoghurt
40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
  3. Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
  4. Bak de currypasta even mee.
  5. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
  6. Warm de grill voor.
  7. Snijd de aardappelen in plakken.
  8. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
  9. Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
  10. Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
415 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten