| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 293 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 17 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten

345gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 theelepels citroensap |
| 4 eieren |
| 1 theelepel gemberpoeder (djahé) |
| 500 gram prei |
| 1 theelepel kerrie |
| 1 eetlepel olie |
| 2 tomaten |
| 1 eetlepel cashewnoten |
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in parten.
2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
3. Was de tomaten en snijd ze in parten.
4. Hak de cashewnoten grof.
5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
6. Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
7. Voeg in de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
8. Strooi de noten er over.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andijvie geroerbakt met kummel
235gr groenten p.p.

Geroerbakte boerenkool met varkenshaas
280gr groenten p.p.

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes
275gr groenten p.p.



