Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt
Met seizoensproducten

530gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

150 gram rode linzen
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
bosje koriander
½ blik tomatenblokjes zonder zout
2 rode uien
1 flinke winterwortel
1 zoete aardappel
1 groene peper
2 eetlepels olie
3 theelepels garam masala of kerriepoeder
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
100 ml halfvolle yoghurt

Bereidingswijze

  1. Was de linzen.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
  4. Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
  6. Pel de uien en snijd ze in snippers.
  7. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
  8. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  9. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
  10. Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar
  11. lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
  12. Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
  13. Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie560 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten75 gr
waarvan suikers30 gr
Voedingsvezels25 gr
Eiwitten20 gr
Zout0.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Ratatouille met linzen

Ratatouille met linzen

400gr groenten p.p.

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels

165gr groenten p.p.

Linzensalade met walnoten en rucola

Linzensalade met walnoten en rucola

210gr groenten p.p.

Meer recepten