| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 560 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 75 gr |
| waarvan suikers | 30 gr |
| Voedingsvezels | 25 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0.3 gr |
Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
530gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 gram rode linzen |
| stukje gemberwortel (grootte van 1 duim) |
| bosje koriander |
| ½ blik tomatenblokjes zonder zout |
| 2 rode uien |
| 1 flinke winterwortel |
| 1 zoete aardappel |
| 1 groene peper |
| 2 eetlepels olie |
| 3 theelepels garam masala of kerriepoeder |
| 1 theelepel korianderzaad |
| 1 theelepel komijnzaad |
| 1 teentje knoflook |
| 100 ml halfvolle yoghurt |
Bereidingswijze
- Was de linzen.
- Schil het stuk gember en rasp het.
- Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
- Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
- Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
- Pel de uien en snijd ze in snippers.
- Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar
- lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
- Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
- Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ratatouille met linzen
400gr groenten p.p.

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
165gr groenten p.p.

Linzensalade met walnoten en rucola
210gr groenten p.p.






