Wokgerecht met kalettes sojasaus en sesamzaad

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gr Kalettes®
1-2 el. wokolie of olijfolie
1 knoflookteentje
klein stukje gemberwortel
1 chilipeper
1 rode ui
1 el. sojasaus
1 el. sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Was de peper en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder eventueel zaadlijsten en pitten als je het gerecht minder pittig wilt maken.
  2. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd het stukje gemberwortel klein.
  3. Was de Kalettes® en laat ze goed uitlekken, snijd hele grote Kalettes® eventueel in tweeën of in vieren.
  4. Blancheer de Kalettes® in circa 3-4 minuten in kokend water, zonder iets toe te voegen.
  5. Verhit de (wok)olie en wok de knoflook, gember, chilipeper en rode ui. Voeg de Kalettes® toe en roerbak deze een paar seconden op hoog vuur. Voeg wat sojasaus toe.
  6. Sprenkel er daarna wat sesamzaad overheen.

    Menusuggestie: Dit gerecht kan geserveerd worden met zilvervliesrijst en kipdij.

    祝您就餐愉快! (Eet smakelijk!)

    Bron: Van Nature

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
215 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten